Biografie

- English below -


Al mijn hele leven lang woon ik in Gouda. Om precies te zijn vanaf 20 januari 1986.

Tijdens mijn puberteit raakte ik gefascineerd door alles wat met paranormale fenomenen te maken heeft. Toen ik tijdens mijn studie aan de Amsterdamse theater academie de rol van Jeanne d'Arc mocht vertolken, maakte ik voor het eerst kennis met het onderwerp hekserij en Wicca.

Na een periode op de Amsterdamse theater academie gestudeerd te hebben, ben ik in het jaar 2013 aangenomen op de basisopleiding Beeldende kunst en vormgeving, van de Hoge school voor de Kunsten Utrecht. Nadat ik de basisopleiding had volbracht ben ik in het jaar 2014 van start gegaan met de opleiding Fine Arts van de HKU. Helaas kon ik mij niet thuis voelen op de HKU. Ik heb daarom ook een toelating gedaan op de Willem de Kooning academie in Rotterdam, waar ik in 2015 dan ook ben aangenomen.

Tijdens mijn opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar op de Willem de Kooning academie heb ik mij verder verdiept in onderwerpen die alles te maken hebben met spiritualiteit. Vooral het thema tijd vind ik erg fascinerend. Met name mijn liefde voor kristalen, edelstenen, mineralen, en andere gesteenten kwam sterk naar voren binnen mijn werken. Maar ook mijn liefde voor het schrijven bleef niet geheel ongezien. Tijdens mijn stageperiode ben ik gastredacteur geweest bij Indebuurt Gouda. Ik ontfermde mij daar werkelijks over de rubriek 'mysteries'.

Ook ben ik naast mijn studie op de Willem de Kooning academie, aan verschillende cursussen begonnen, zoals Reiki en Shamballa. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om nog een studie tot energetische en holistisch therapeut naast mijn huidige studie tot autonoom beeldend kunstenaar te gaan volgen. Ik zag een grote mogelijkheid om beide studies met elkaar te combineren. Sinds 13 december 2018 ben ik werkzaam als energetisch therapeut bij Septagram: www.septagram.nl
Mijn visie binnen mijn kunst gaat uit van de eenheidsleer. Ik zie dat alles met elkaar verbonden is. Mijn motto is dan ook: 'Ik ben iedereen en iedereen is mij.'
Biography

On January 20, 1986 I was born in Gouda. Gouda is a small city in the Netherlands.
In my puberty I became fascinated by everything that has to do with paranormal phenomena.
When I was allowed to play the role of Jeanne d'Arc during my education at the Amsterdamse theater academy, I first became acquainted with Wicca and witchcraft.  

After a period at the Amsterdamse theater academy, I am admitted to the high school for the arts, (HKU) in Utrecht.

In the year 2014 I started my study Fine Arts at the HKU. In 2015 I am admitted at the Willem de Kooning Academie in Rotterdam. I have chosen for the study direction Public and Private. This means that I relate to my environment within my work.

In my spare time I started my own study on different philosophies.
My vision within my art is based on the unity of science.
My motto is therefore: ‘’I am everyone and everyone is me.’’

© 2019 Merel Jansen All rights reserved