Biografie

Tijdens mijn puberteit raakte ik gefascineerd door alles wat met paranormale fenomenen te maken heeft. Toen ik tijdens mijn studie aan de Amsterdamse theater academie de rol van Jeanne d'Arc mocht vertolken, maakte ik voor het eerst kennis met het onderwerp hekserij en Wicca.

Na een periode op de Amsterdamse theater academie gestudeerd te hebben, ben ik in het jaar 2013 aangenomen op de basisopleiding Beeldende kunst en vormgeving van de Hoge school voor de Kunsten Utrecht. Na het behalen van mijn certificaat ben ik van start gegaan met de opleiding Fine Arts van de HKU. Maar omdat ik mij daar niet zo goed kon aarden heb ik ook een toelating gedaan op de Willem de Kooning academie in Rotterdam waar ik in 2015 dan ook ben aangenomen.

Tijdens mijn opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar op de Willem de Kooning academie heb ik mij verder verdiept in onderwerpen die alles te maken hebben met spiritualiteit. Met name mijn liefde voor kristallen, edelstenen, en mineralen kwam sterk naar voren binnen mijn werken. In de studierichting Public & Private wist ik deze passie te koppelen aan een prachtige locatie, namelijk de Oude Begraafplaats in Gouda.
Maar ook mijn liefde voor het schrijven bleef niet geheel ongezien. Tijdens mijn stageperiode ben ik gastredacteur geweest bij Indebuurt Gouda. Ik ontfermde mij daar werkelijks over de rubriek 'mysteries.'

Naast mijn studie op de Willem de Kooning academie ben ik aan verschillende cursussen begonnen zoals Reiki en Shamballa. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om nog een studie tot energetische en holistisch therapeut naast mijn huidige studie tot autonoom beeldend kunstenaar te gaan volgen. Op deze manier kon ik mijn kennis en kunde over spiritualiteit echt gaan verbinden aan de begraafplaats.

Hoofdzakelijk voer ik al mijn werkzaamheden op vrijwillige basis uit. Donaties zijn uiteraard van harte welkom!
© 2019 Merel Jansen All rights reserved